13 februari 2023

Agil Javautvecklare – distans

Nu är det öppet för att söka in till höstens utbildningar!

Utbildningen ger dig allt du behöver för att vara med och utveckla framtidens IT-system. Företagen i branschen har ett stort rekryteringsbehov av systemutvecklare med just den kompetens som den här mycket eftertraktade utbildningen ger. Under 80 veckor får du en bred utbildning i programmering och agila metoder. 22 veckors arbetsplatsförlagd utbildning ingår (s.k. LIA) där du får stärka dina praktiska kunskaper samt skapa viktiga kontakter hos företag i branschen.

Om yrkesrollen
Du arbetar med att bygga system och program. Du använder ett programmeringsspråk - men behöver kanske också bygga t.ex. en databas för systemets data eller webbsidor och webbsiter som presenterar information för användaren. Efter utbildningen kan du jobba inom en mängd olika områden, t.ex. bygga och utveckla lösningar för webb eller skapa appar i Java.

Vilka företag anställer Agila Javautvecklare, hur ser läget på arbetsmarknaden ut?
Branschen medverkar till att ta fram utbildningen och samarbetar med Edugrade genom bl.a. LIA-platser. Utvecklingen runt digitalisering gör att den framtida arbetsmarknaden för mjukvaruutvecklare är ljus. Allt pekar på att efterfrågan på yrkesrollen kommer att fortsätta öka.

Utbildningen sker på distans med fyra fysiska träffar i Gävle. Har du frågor är du välkommen att kontakta Jessica Niord på telefon 079-585 54 41 eller jessica.niord@edu.edugrade.se. Ansökan öppnar 13 februari och utbildningsstart 4 september 2023. Varmt välkommen till Edugrade!

Läs mer om utbildningen och ansök här.