08 maj 2020

Eldsjälarna kommer från Edugrade

Patrick Gissberg är NOC-chef på Transtema Fiberdata i Gävle och har sedan många år tillbaka rekryterat elever från Edugrade. De utmärker sig med både hög kompetens och ett stort intresse för nätverksteknik.

–Eleverna som kommer från Edugrade är riktiga eldsjälar, de verkligen brinner för nätverksteknik och säkerhet. Har man ett starkt intresse så kommer man långt.

Transtema Fiberdata arbetar med att drifta och övervaka passiva nät, stadsnät och kapacitetsnät dygnet runt. Säkerhetskrav och krav på övervakning av nät har ökat, vilket gör just utbildningarna Network Engineer och IT-säkerhetstekniker/Etisk Hackare mycket intressanta.

–Vi kör nästan allt i Linuxmiljön, så det är ett måste att du är hemma där. Edugrades utbildningar, framför allt Linux DevOps Engineer, ser till att du blir bekväm och kunnig i dessa miljöer och samtidigt får ett grundläggande säkerhetstänk. Att branschens utveckling avspeglas i utbildningarna är oerhört värdefullt för oss då det säkerställer att de vi rekryterar har relevant kompetens.

Patrick ser också de certifieringar Edugrade erbjuder inom CISCO som extra värdefullt.

–CISCO certifieringen är en viktig kvalitets och kompetensstämpel som det är ett stort plus att du har.

Sist men inte minst blir LIA-perioden ett sätt att underlätta rekryteringen.

–LIA-perioderna är också en stor fördel i och med att vi liksom ”provkör” varandra, det är det som är hela grejen. Då får eleverna verkligen chansen att känna på vad vi gör och lösa riktiga problem som vi stöter på dagligen. I slutet av LIA-perioden får vi ofta slåss för att ha dem kvar. Behovet av duktiga nätverkstekniker är stort och kommer att fortsätta vara det, avslutar Patrick.