13 februari 2023

Fibertekniker med inriktning mastteknik/mobilnät

Nu är det öppet för att söka in till höstens utbildningar!

Fibertekniker med inriktning mastteknik/mobilnät är en nyckelkompetens i bredbandsnäten och ett hett eftertraktad yrkesgrupp på arbetsmarknaden. Under 43 veckor får du en ingående utbildning inom fiber, mobilnät och fastighetsnät. Utbildningen har stort fokus på praktisk övning i verklighetsnära utbildningsmiljö – den innehåller sammanlagt 18 veckors arbetsplatsförlagd utbildning, s.k. LIA.

Om yrkesrollen
Du jobbar huvudsakligen med installation och felavhjälpning av fibernät, mobilnät och fastighetsnät.

Vilka företag anställer Fibertekniker?
Installationsbolag, entreprenörer och nätägare är de stora arbetsgivarna i branschen – variationen på möjliga arbetsgivare är stor.

Läget på arbetsmarknaden?
Mycket god! Tekniker med rätt kompetens inom installation och service av våra bredbandsnät kommer efterfrågas lika länge som vi har behov av en uppkoppling, dvs så långt vi kan se in i framtiden.

Studieorten är vackra Hudiksvall där utbildningen genomförs 3-5 dagar/vecka samt genom självstudier. Vi varierar föreläsningar med praktiska övningar, enskilt eller i grupp. Har du frågor är du välkommen att kontakta Anette Johansson på telefon 070-233 83 87 eller anette.johansson@edugrade.se.

Ansökan öppnar 13 februari och utbildningsstart 28 augusti 2023. Varmt välkommen till Edugrade!

Läs mer om utbildningen och ansök här.