27 april 2023

Henrik fick anställning redan under utbildningen

Träffa Henrik Zetterström som har gått Edugrades utbildning “Systemutvecklare .NET med AI-kompetens”, och som under sin LIA-praktik fick jobb på Sogeti.

– Jag gjorde min LIA hos Sogeti där jag fick vara med och arbeta i agila team med underbara kollegor. Under LIA:n fick jag använda mig av teknologier i framkant, som t ex Blazor, .NET 6/7 och olika molnlösningar i Azure. Under 10 veckor av LIA:n gick jag Sogetis traineeprogram “Careerbooster” – vilket har lett till jag nu har fått anställning där!

Ett bra tillfälle att testa yrket i praktiken

– LIA:n var en rolig och nyttig utbildning där jag fick chansen att utvecklas som person, samt utveckla mina erfarenheter i mitt framtida yrke. Det var väldigt lärorikt att komma ut i arbetslivet och testa hur det faktiskt fungerar i praktiken, berättar Henrik.

”Det var väldigt lärorikt att komma ut i arbetslivet och testa
hur det faktiskt fungerar i praktiken.”

Vi passar på att tacka Henriks handledare Petra Söderberg och Christoffer Sanchez Lindgren hos Sogeti.

Om utbildningen

Utbildningen till systemutvecklare är populär och omtyckt. Här samlas människor från olika bakgrund, geografier och åldrar, men med en sak gemensamt – goda möjligheter till en anställning direkt efter avklarade studier, och en spännande och utvecklande framtid!

Några har precis tagit studenten, andra vidareutvecklar sig i den arbetsroll man har idag, och en del satsar på en helt ny karriär. Det bästa är att kompetensen efterfrågas i nästan alla branscher. Och du har dessutom chans att testa arbetsgivare under din LIA.

Vad kan vi göra för din framtid?

Kika på våra utbildningsstarter till höstens Yh-utbildningar här.