13 februari 2023

IT-Säkerhetstekniker/Etisk hackare

Nu är det öppet för att söka in till höstens utbildningar!

Vill du vara med och bidra till ett bättre och tryggare samhälle i den digitala omställningen? Frågan om IT- och informationssäkerhet blir allt viktigare och cyberattacker är ett av de största hoten mot vårt digitaliserade samhälle. Utbildningen ger dig vad du behöver för att gå direkt ut i arbete i en spännande bransch med många olika arbetsuppgifter inom IT-säkerhet.

Om yrkesrollen
Du skyddar företag, myndigheter och organisationers nätverk och information. Du övervakar system och utrustning i syfte att minska riskerna för attacker och intrång. Du sätter också upp rutiner för underhåll och uppdatering av skydd, samt gör löpande riskanalyser.

Vilka företag anställer mig och hur är chanserna till ett arbete?
Branschorganisationen TechSverige larmar om en enorm brist på kompetens inom IT-branschen. Med den här breda utbildningen med stort fokus på IT-teknik och IT-säkerhet har du mycket goda chanser att gå direkt ut i arbete hos både stora och små företag.

Studieorter är Hudiksvall och Gävle och utbildningen pågår under 88 veckor där 22 veckor är arbetsplatsförlagd praktik, LIA. Har du frågor är du välkommen att kontakta Anette Johansson på telefon 070-233 83 87 eller anette.johansson@edugrade.se. Ansökan öppnar 13 februari med utbildningsstart 4 september 2023. Varmt välkommen till oss på Edugrade! 

Läs mer om utbildningen och ansök här.