22 februari 2023

Jeremy på LIA hos Monitor

Det här är Jeremy Cedendahl som är studerande hos oss på Edugrade.

Jeremy pluggar till systemutvecklare vid en av våra Yh-utbildningar – Systemutvecklare .NET – som ger den studerande eftertraktade kompetenser inom programmering och som också innefattar en hel del studier inom det snabbväxande teknikområdet AI (Artificiell Intelligens).

Utbildningen sträcker sig över 83 veckor, där 22 av de veckorna är arbetsplatsförlagd praktik, s k LIA (Lärande i Arbete). Vår utbildningsledare Lillemor Larsson är just nu ute och besöker våra studerande och fick träffa Jeremy som gör sin LIA hos företaget Monitor ERP System AB.

Monitor utvecklar affärssystem för tillverkande företag och är marknadsledande i Sverige. Företaget har idag över 340 anställda och deras affärssystem finns idag installerat hos över 5000 företag. Merparten av de anställda är stationerade på huvudkontoret i Hudiksvall och det är också där Jeremy gör sin LIA, men de har också verksamhet i flera länder i både Europa och Asien.

Vad gör du på Monitor, Jeremy?
"Sammanfattande kan man säga att jag utvecklar ett system som med hjälp av ett gränssnitt kan bygga upp ett automatiserat flöde för att strukturera om en filtyp och konvertera den till andra filtyper", berättar Jeremy.

Spännande – det här är en kanonchans för både den studerande och för företagen att känna sig för och dra nytta av utbildningen/erfarenheterna i verksamheten! Tack för att vi fick hälsa på och tack också till Jeremys handledare Marcus Öhrn som stöttar upp så bra på plats!

Här kan du läsa mer om utbildningen