10 februari 2023

LIA-besök hos Johan på Portal+

Vi hälsar på Johan Larsson som just nu är ute på arbetsplatsförlagd praktik (LIA – Lärande i Arbete) hos företaget Portal+.

Johan studerar till systemutvecklare hos Edugrade, och att arbeta ute i "verkligheten" hos företag med verksamhet kopplat till utbildningens innehåll är en 22 veckor lång del av den totalt 83 veckor långa utbildningen.

Portal+ jobbar med att förbättra och förenkla kundens processer med hjälp av användbara verktyg och IT-system och har specialiserat sig på Microsofts produktkataloger. Portal+ har tillsammans med Cloudplanning lanserat en plattform för transportnäringen, och där har Johan under sin LIA arbetat med att vidareutveckla teknikpaketshantering för buss och lastbilar.

Kul att besöka dig, Johan – fortsatt lycka till med utbildningen!

Yh-utbildning, Yrkeshögskoleutbildning, är en utbildningsform som kombinerar teori med praktiskt lärande på en arbetsplats. Utbildningarna erbjuds främst inom branscher med stort behov av välutbildad arbetskraft, och syftar till att leda till jobb direkt efter examen.

Eftersom Yh-utbildningar vanligtvis är kortare än traditionella högskoleutbildningar och har ett unikt fokus på en specifik yrkesroll, är de viktiga för att försörja branscher med specifika kompetensbehov. Genom just LIA får företag en unik möjlighet att lära känna och rekrytera framtida personal som har just de kvalifikationer som behövs, samtidigt som den studerande också får känna sig för. Samtliga Yh-utbildningar inom ramen för Yrkeshögskolan är avgiftsfria och berättigar till studiemedel från CSN.

Tack till Johans handledare Mikael Backman och Tilda Amré hos Portal+!

 

Här kan du läsa mer om Johans utbildning.