08 februari 2023

LIA-besök hos Olivia på TietoEvry

Här kommer en hälsning från vår utbildningsledare Lillemor Larsson som varit ute på LIA-besök under veckan.

Lillemor hälsade på hos TietoEvry i Sundsvall och träffade där Olivia Walter som just nu studerar på Edugrades utbildning "Systemutvecklare.Net med AI-kompetens”. Under hennes LIA (Lärande i Arbete) har hon jobbat med ett projekt som faktiskt ska användas globalt på TietoEvry!

Olivia startade sin utbildning hösten 2022 och utbildningen är 83 veckor lång, varav 22 veckor är arbetsplatsförlagd praktik. LIAn syftar till att ge de studerande en bra inblick i verkligheten och vardagen, kopplat till den utbildning de får. På LIA går du hand i hand med en insatt person på företaget, och det är ett fantastiskt tillfälle för både företaget och den studerande att lära känna varandra, och utbyta kompetenser.

“Jag tycker det är fantastisk roligt med LIA. Den har gett mig otroligt mycket i form av självdrivenhet och projektplanering, samt att jag har fått fördjupa mig otroligt mycket i de sakerna som jag har lärt mig på Edugrade och testat kunskaperna på nya områden. Det är en fantastisk känsla att få ett projekt tilldelat och lyckas driva det helt själv igenom alla områden och få fram ett resultat som man är stolt över!”, berättar Olivia.

Tusen tack till Olivia, och lycka till! Tack också till David Björnfot och Peter Engberg hos TietoEvry!

Här kan du läsa mer om Olivias utbildning.