05 december 2022

Masttekniker

Vill du ha en av Sveriges bästa utsikter under din arbetsdag, och samtidigt bidra till att bygga ut den digitala infrastrukturen i Sverige?

Då tipsar vi om Edugrades utbildning till Masttekniker som startar under december. Kom till vårt informationsmöte och hör mer om hur du kan utbilda dig till ett bristyrke i en bransch där du är efterfrågad.

Du får en grundutbildning i Fiber- och Teleteknik som är anpassad efter dina (eventuella) tidigare kunskaper (47 dagar). Du fördjupar dig också i Mastteknik (Radio, Mobil, Mast, 5G – 17 dagar + praktik 75 dagar). Första steget är Test och kartläggning (10 dagar) och kursen startar under december 2022.

Utbildningen är framtagen på uppdrag av Arbetsförmedlingen – i tätt samarbete med branschen – och riktar sig till dig som är arbetssökande, eller till dig som har ett jobb men som vill yrkesväxla och byta bransch. 9 av 10 deltagare har hittills fått jobb efter avslutad utbildning – om några månader kan det vara du som hjälper till att bygga ut Sveriges bredbandsnät! Anmäl dig till informationsmötet som äger rum 6 december i Edugrades lokaler i Göteborg.

Vi ser gärna att fler kvinnor söker sig till branschen – du behövs!