13 februari 2023

Network Engineer – Nätverksspecialist

Nu är det öppet för att söka in till höstens utbildningar!

Vår unika utbildning till nätverksspecialist ger dig eftertraktad kompetens inom framför allt avancerad nätverksteknik. Bredbandsnäten i Sverige har byggts ut i hög takt de senaste åren och efterfrågan på personal med kompetens inom drift och administration av nätverk hos nätägare och tjänsteleverantörer är mycket stor. Under 83 veckor får du en bred utbildning för att du sedan ska kunna gå direkt ut i arbete. I utbildningen ingår 21 veckors LIA (arbetsplatsförlagd praktik) hos ett företag i branschen, som ger dig chansen att stärka dina praktiska kunskaper samt skapa viktiga kontakter inför din kommande yrkeskarriär.

Om yrkesrollen
Du jobbar med underhåll av datakommunikation, drift och datasäkerhet i större nätverksmiljöer med datorer på regional och global nivå. I arbetet ingår att göra nätet säkert.

Vilka företag anställer Nätverksspecialister?
IT-driftföretag, datacenter och IT-driftavdelningar har stora behov av din kompetens. Även nätägare, tjänsteleverantörer och installationsbolag är möjliga arbetsgivare.

Läget på arbetsmarknaden?
Branschorganisationen TechSverige larmar om en enorm brist på kompetens inom IT-branschen. Företagen har särskilt svårt att hitta kompetens inom nätverk och många behöver anställa framöver.

Studieorterna är Hudiksvall, Gävle och Örnsköldsvik. Har du frågor är du välkommen att kontakta Lillemor Larsson på telefon 073-092 38 14 eller lillemor.larsson@edugrade.se. Ansökan öppnar 13 februari och utbildningsstart 4 september 2023. Varmt välkommen till Edugrade!

Läs mer om utbildningen och ansök här.