22 april 2024

Möt Nasim Oveissi – ny vd på Edugrade

I början av april tillsattes en ny vd på Edugrade, då Nasim Oveissi tog över stafettpinnen från Margareta Irhagen som tjänstgjort som vd sedan november 2022. Nasim har innan dess jobbat som affärsområdeschef för Edugrades arbetsmarknadsutbildningar och uppdragsutbildningar och har lång erfarenhet av att fånga upp och identifiera utvecklings- och kompetensbehov hos olika företag.

Hej Nasim, grattis till din nya tjänst. Du har jobbat här på Edugrade sedan hösten 2023 och kliver nu på som ny vd – vad är din vision för företaget i din nya roll?

– Tack! Jag vill tillsammans med vårt starka team och med koncernen i ryggen, bygga ett hållbart bolag vars vision är att varje dag bidra till att stärka vårt samhälle med efterfrågad kompetens. Jag vill att medarbetarna dagligen både känner och förstår att de gör skillnad – både hos den enskilda individen och samhället i stort.

Hur kan din tidigare erfarenhet och kompetens bidra till Edugrades framtida utveckling?

– Jag drivs av utveckling och att ständigt försöka hitta de smartaste och mest effektiva vägarna framåt. Jag har nästan tjugo års erfarenhet av att arbeta med kompetens och utvecklingsfrågor. Både inom statlig verksamhet och inom den privata sektorn. Jag tror att min erfarenhet av att både ha arbetat med individer som står i ett vägskäl för att kompetensväxla till att förstå och hjälpa företag framåt i att identifiera sina kompetensbehov för en lyckad och hållbar tillväxt är just min styrka. Jag har arbetat med hela spannet och kan ganska snabbt förstå helheten och vad man behöver förändra för bästa resultat.

Tidigare vd Margareta Irhagen har jobbat hårt för att Edugrade ska fortsätta vara en framgångsrik aktör inom branschspecifika utbildningar, och ni två har haft ett nära samarbete. Vad har Margareta lärt dig?

– Maggan har lärt mig massor! Det hon inte vet om Arbetsmarknadsutbildningar är inte värt att veta. Maggan har lagt sin själ och hjärta i bolaget och har under sina år på Edugrade varit uppskattad av både kollegor, kunder och samarbetspartners. Jag vill från hela Edugrade tacka henne för allt hon har bidragit med. Hon har varit oerhört engagerad i sitt arbete och jobbat hårt för att driva Edugrade framåt.

Finns det några planer på att utveckla Edugrades verksamhet ytterligare?

– Självklart! Vi har mycket energi och hög fart just nu och driver flera utvecklingsprojekt samtidigt. Vi kommer att växa och utvecklas inom samtliga affärsområden men också ta oss in på nya marknader. Hur vi ska positionera framåt är strategiskt viktigt. 2024 och 2025 kommer vara väldigt viktiga utvecklingsår för oss.

Är det något särskilt segment inom Edugrades verksamhet som du tror kan öka ännu mer inom den närmaste framtiden?

– Ja, absolut. Ett exempel på vad vi just nu utvecklar är våra egna onlinekurser inom Telekom, några av dessa kommer förhoppningsvis att vara klara redan till sommaren.

Vad är Edugrades styrkor enligt dig?

– Vår styrka är helt klart vår kompetenta personal. Med den kompetensen vi har i bolaget känner jag mig trygg med det vi tar oss för framåt.

Finns det några hinder på vägen? Utmaningar?

– Det finns det alltid, och det är i det själva lärandet finns. Min övertygelse är; finns det ett hinder finns det också en lösning, och det är lösningen vi kommer fokusera på.

Varför ska man välja att gå en utbildning hos Edugrade?

– Som studerande hos oss kommer du inte bara ha kul och lära dig massor av nya saker, du får också få en kompetens som är efterfrågad på arbetsmarknaden - oavsett vilken utbildning du väljer att gå. Dessutom kommer du mötas av kompetenta och erfarna utbildare och utbildningsledare som vet hur man i ett klassrum skapar engagemang och lärande.

Tack för dina svar och lycka till i din nya tjänst!