17 juni 2020

Sandviken ny studieort för Edugrade

Yrkeshögskoleutbildningen Network Engineer – Nätverksspecialist ges i höst både i Hudiksvall och på lärcentrum i Sandviken. Det ger möjlighet för fler att studera till en hett eftertraktad yrkesroll.

I samarbete med CVL i Sandviken kan Edugrade nu erbjuda studieplatser på utbildningen Network Engineer – Nätverksspecialist i Sandviken. Det har varit ett stort intresse runt utbildningen i år och söktrycket ökade ytterligare när Edugrade kunde lägga till Sandviken som studieort.

”Vi märker att intresset från området runt Gävle och Sandviken har ökat markant, men också från Dalarna”, säger utbildningsledare Martin Sidorson.

Det var CVL (Centrum för Vuxnas Lärande) i Sandviken som tog kontakt med Edugrade för att undersöka ett möjligt samarbete.

”CVL har påbörjat en uppbyggnad av IT-utbildningar på olika nivåer och denna Yh-utbildning passar bra in i vår ambition. Vi ser att efterfrågan på både bred och djup kompetens inom IT kommer att öka i framtiden, säger Mats Berglund som är chef för vuxenutbildningen i Sandviken.

Att följa undervisningen på en yrkeshögskoleutbildning från ett lärcentrum möjliggör för fler att kunna gå en utbildning och samtidigt slippa att pendla eller flytta. Lokalerna är utrustade med konferensanläggning och de studerande på studieorten följer den lärarledda delen av utbildningen på distans.

Mer information om utbildningen:

https://edugrade.com/yh-utbildning/it/network-engineer-naetverksspecialist/