13 februari 2023

Systemutvecklare .NET med AI-kompetens

Nu är det öppet för att söka in till höstens utbildningar!

Den här mycket eftertraktade utbildningen ger dig allt du behöver för att vara med och utveckla framtidens IT-system. Kunskap i programmeringsspråket C# och plattformen .NET hamnar i topp över företagens kompetensbehov inom programmeringsspråk.

Du kommer att lära dig programmering inom Microsofts utvecklingsplattform .NET med Visual studio och främst med programmeringsspråket C#. Du kommer också lära dig webbutveckling, databasen Microsoft SQLServer och agila metoder med SCRUM som fokus.

Om yrkesrollen
Du arbetar med att bygga system och program. Du använder ett programmeringsspråk men behöver också kanske bygga t ex en databas för systemets data eller webbsidor och webbsiter som presenterar information för användaren.

Vilka företag anställer mig och hur är chanserna till ett arbete?
Som Systemutvecklare .NET arbetar du med tekniskt avancerad problemlösning. Branschen medverkar till att ta fram utbildningen och samarbetar med Edugrade genom bl a LIA-platser. I regionen finns en stark efterfrågan på alla kategorier av systemutvecklare. Företag som Telia, Monitor ERP System, CGI, Softronic och Tieto EVRY letar dessa kompetenser och vittnar om en ständig brist på .NET-utvecklare. Ett första generationsskifte är också på gång i många företag och därför är läget på arbetsmarknaden mycket god.

Studieorter är Sundsvall, Hudiksvall och Örnsköldsvik och utbildningen pågår under 83 veckor där 22 veckor är arbetsplatsförlagd praktik, LIA. Utbildningen baseras på 3-4 dagars undervisning och handledning/vecka samt självstudier. Har du frågor är du välkommen att kontakta Lillemor Larsson på telefon 073-092 38 14 eller lillemor.larsson@edugrade.se. Ansökan öppnar 13 februari med utbildningsstart 4 september 2023. Varmt välkommen till Edugrade!

Läs mer om utbildningen och ansök här.