Agil Javautvecklare – Distans

Agil Javautvecklare – Distans

Snabb väg till eftertraktad yrkesroll

Utbildningen ger dig allt du behöver för att vara med och utveckla framtidens IT-system. Agil Javautvecklare är en mycket eftertraktad utbildning och företagen i branschen har ett stort rekryteringsbehov av systemutvecklare med just den kompetens som utbildningen ger. Du får lära dig agila utvecklingsmetoder, jobba med moderna ramverk och plattformar samt nya populära javascriptbibliotek.

 

Terminstider Poäng
2023.09.04 - 2024.01.12 95
2024.01.15 - 2024.06.28 120
2024.08.05 - 2025.01.10 115
2025.01.13 - 2025.04.18 70
Totalt 400

 

Dator för dina studier:

Du behöver en egen bärbar dator med lägst prestanda:

CPU>=1.6 GHz, 4 eller fler kärnor, 8GB RAM, 256GB SSD, Windows 10

Du behöver också en fungerande kamera till din dator.

 

 

Preparandutbildning

Vi erbjuder också en behörighetsgivande förutbildning för att du som behöver ska kunna komplettera din behörighet. När du genomgått förutbildningen med godkänt resultat kan du antas till den ordinarie Yh-utbildningen Agil Javautvecklare.

Du behöver först göra en ansökan till utbildningen för att få erbjudande om att gå Preparandutbildningen.

Kunskapsprov

Saknar du de betyg som krävs för att bli behörig till yrkeshögskolan så kan du anmäla dig till behörighetstester i några av de ämnen som krävs för att bli behörig.

Ämnen du kan göra test i :

  • Programmering 1
  • Datorteknik 1a
  • Dator- & nätverksteknik 1

Anmäl till kunskapsprov här

 

Läs mer om Yh-utbildning här

 

En systemutvecklare inom Java arbetar med att ta fram och ut­veckla data/IT-system eller delar av system. Kärnkompetensen för systemutvecklaren är programmering. Du förväntas behärska agila utvecklingsmetoder, moderna ramverk och plattformar samt nya populära javascriptbibliotek. Java finns idag på ett stort antal företag och myndigheter, och dessa behöver löpande underhåll och utveckling.

Utbildning på plats hos företag ingår, så kallat Lärande i Arbete (LIA). Här får du möjlighet att applicera dina förvärvade kunskaper, färdigheter och kompetenser med målet att få en praktisk yrkeskompetens.

Studieform

Distans med 4 fysiska träffar i Gävle.

Utbildningen sker på distans med 4 fysiska träffar om 2 sammanhängande heldagar på utbildningsorten. Den första fysiska träffen sker vid uppstart i Gävle.  Utbildningens första kurs påbörjas dag 2 på den första fysiska träffen.  

Upplägget för utbildningen på distans är sådant att alla föreläsningar och handledningar med utbildare sker i real tid, men spelas också in så att de studerande kan ta del av materialet i efterhand.  Det är ca 2 utbildningsdagar i veckan via TEAMS. 

Kursplanen och innehållet i utbildningen är skapat i nära samverkan med företag och andra viktiga aktörer i branschen.

 

 

KURS POÄNG
Objektorienterad programmering i Java 30
Avancerad Javaprogrammering 30
Databaser 25
DevOps 25
Designmönster och arkitektur 25
Enterprise Java 40
Java Web Services 40
Mjukvarutestning 15
Projektledning och agila metoder 35
LIA (lärande i arbete) 110
Examensarbete 25
Summa Yh-poäng 400

 

Vilka företag anställer Javautvecklare ?

Branschen medverkar till att ta fram utbildningen och samarbetar med Edugrade genom bland annat LIA-platser. ”Vi ser ett stort behov av framtidens Java-utvecklare som kan vara med och skapa ett Sverige i digital framkant” säger Torbjörn Bäckström på Consid. ”CGI vill plocka in juniora personer med färska kunskaper direkt från Yrkeshögskoleutbild­ningen” säger Sofia Lindholm på CGI.

Läget på arbetsmarknaden?

Utvecklingen runt digitalisering gör att den framtida arbetsmarknaden för mjukvaruutvecklare är ljus. Nya arbetstillfällen som skapas genom digitaliseringen kommer att vara särskilt fördel­aktiga för personer med högre utbildning.

Allt pekar på att efterfrågan på yrkesrollen Agil Javautvecklare kommer att fortsätta öka. Samhällstrender och teknikutveckling är stora drivkrafter. Branschorganisationen IT & Telekomföretagen larmar om en enorm brist på personal inom IT- och telekombranscherna med ett bedömt rekryteringsbehov på uppemot 70 000 personer år 2022 i Sverige.

För mer information vänligen kontakta:Jessica Niord

Utbildningsledare
jessica.niord@edugrade.se
+46 79 585 54 41

BEHÖRIGHET/ FÖRKUNSKAPER

Examen från gymnasiet, Komvux, eller motsvarande svensk eller utländsk utbildning. Utbildningen kräver även särskilda förkunskaper motsvarande gymnasiets kurs Engelska 6, Programmering 1 samt Matematik 2. Alternativt praktisk erfarenhet eller annat som ger förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen.

Studieort

Distans med fysiska träffar i Gävle

Längd

400 Yh-poäng, 2 år, 80 veckor, varav LIA 22 veckor.

Utbildningsstart

4 september 2023

Ansökningstid

Ansökan stänger 15 maj, 2023 med tid att komplettera betyg/intyg till den 18 Juni, 2023

Pris

Utbildningen är studiemedelsberättigad

Studentboende

Studentboende i Gävle
Ansökan stängd

Intresseanmälan

Anmäl ditt intresse här.

Relaterat Dokument

Yh Agil Javautvecklare.pdf

Utbildningen är framtagen i samarbete med branschen, bland andra:

Relaterat