Microsoft Azure Cloud Advisor

Microsoft Azure Cloud Advisor

Yrkesrollen som Microsoft Azure Cloud Advisor innebär att hantera en applikationsplattform i molnet som låter Microsofts datacenter inhysa och köra applikationer. I yrkesrollen får du designa, skapa och hantera molnbaserade IT-system med ett säkerhetsfokus. Du agerar rådgivare till företag och andra organisationer för hur man flyttar IT-leveranser och tjänster till molnet samt hur man integrerar med molnet, främst Microsoft Azure. Som specialist inom Microsoft Azure arbetar du bland annat med införandeprojekt, analys och systemdesign samt integrationer och migreringar i kunders IT-miljöer.

 

Välkomstbrev – klicka här!

 

Preparandutbildning

Vi erbjuder också en behörighetsgivande förutbildning för att du som behöver ska kunna komplettera din behörighet. När du genomgått förutbildningen med godkänt resultat kan du antas till den ordinarie Yh-utbildningen Microsoft Azure Cloud Advisor. 

 

Kunskapsprov

Mer info om kunskapsprov kommer när ansökan till yh-programmet öppnat.

 

Läs mer om Yh-utbildning här

FAQ

 

Utbildningen fokuserar på Microsofts serverplattform och du får lära dig hantering av servrar i Microsoft Azure. Utbildningen går igenom olika leveransformer, som cloud, on-premise och hybrid, samt dess fördelar och nackdelar. Utbildningen fokuserar förstås på molnet och molnleveranser och dess olika lager: IaaS, PaaS, SaaS.

Utbildningen ger dig kunskaper i avancerad systemadministration med bland annat automatiserad systemhantering och DevOps. Du får lära dig använda olika verktyg för administration och hantering av servrar och tjänster i moln samt säkerhetsteknik för att säkra långvarig drift på olika servrar. Processer för support, drift och förändringshantering enligt ITIL är viktiga delar för att säkerställa en stabil drift liksom att ha koll på legala krav och juridiska aspekter som GDPR.

För att vara anställningsbar när utbildningen är klar arbetar du praktiskt i realistiska case med att designa och bygga en IT-miljö i molnet och migrerar servrar till Microsoft Azure.

Utbildning på plats hos företag ingår, så kallat Lärande i Arbete (LIA). Här får du möjlighet att applicera dina förvärvade kunskaper, färdigheter och kompetenser med målet att få en praktisk yrkeskompetens.

 

Kursplanen och innehållet i utbildningen är skapat i nära samverkan med företag och andra viktiga aktörer i branschen.

Studierna sker på heltid och är studiemedelsberättigade. 

 

KURS POÄNG
Distribuerade tjänster och applikationer i Azure (DevOps 25
Examensarbete, customer solution scenario 25
Hardening och penetrationstest 20
Legala krav och juridiska aspekter 10
LIA (Lärande i arbete) 1 55
LIA (Lärande i arbete) 2 55
Microsoft 365 – tjänster och säkra enheter 20
Microsoft Azure Architect Technologies 25
Microsoft Azure, Infrastruktur och integration 50
Molnet och molntjänster 15
Nätverk, säkerhet oh WiFi 60
Projektledning och agila metoder 15
Systemförvaltning och ITIL 15
Säkring av identiteter och access 20
Summa Yh-poäng 410

Vad kan jag jobba med?

Yrkesrollen som Microsoft Azure Cloud Advisor innebär att hantera en applikationsplattform i molnet som låter Microsofts datacenter inhysa och köra applikationer. Personen som har yrkesrollen kan designa, skapa och hantera molnbaserade IT-system med ett säkerhetsfokus. Vanligt är att agera rådgivare till företag och andra organisationer för hur man flyttar IT-leveranser och tjänster till molnet samt hur man integrerar med molnet. Som specialist inom Microsoft Azure arbetar man bland annat med införandeprojekt, analys och systemdesign samt integrationer och migreringar i kunders IT-miljöer.

 

Läget på arbetsmarknaden?

Utbildningen Microsoft Azure Cloud Advisor ger den studerande kunskaper, färdigheter och kompetenser för att ta en yrkesroll som lösningsexpert eller systemadministratör inom Microsoft Azure, men också på molnplattformar och IT-infrastruktur i allmänhet.

Efterfrågan på yrkesrollen Microsoft Azure Cloud Advisor är stor hos företagen Edugrade samarbetar med.

”Det råder stor efterfrågan på utbildad arbetskraft som snabbt kan komma in i yrkesrollen.”, säger Lennart Sundh, VD XLENT Hudiksvall AB.

 

Vilka företag anställer Microsoft Azure Cloud Advisor?

Monitor Enterprise Resource Planning System AB i Hudiksvall avser att rekrytera 40 personer i regionen, varav sex till 10 personer med denna yrkesroll, under de kommande tre till fem åren. ” Vår utmaning är att hitta personal. Vi kommer att anställa hundra personer totalt inom en femårsperiod” säger Morgan Persson som är vd för Monitor i Hudiksvall.”

IT-konsultföretaget XLENT söker 30 personer under de kommande åren för sin verksamhet i norra Sverige. I Stockholm är motsvarande behov 30 personer på några års sikt.

BEHÖRIGHET/ FÖRKUNSKAPER

Examen från gymnasiet, Komvux, eller motsvarande svensk eller utländsk utbildning. Utbildningen kräver även särskilda förkunskaper motsvarande gymnasiets kurs Datorteknik 1a. Alternativt praktisk erfarenhet eller annat som ger förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen.

Studieort

Hudiksvall (huvudort), Stockholm (satellitort)

Längd

410 Yh-poäng, 2 år, 82 veckor, varav LIA 22 veckor.

Utbildningsstart

Håll utkik efter mer info längre fram!

Pris

Utbildningen är studiemedelsberättigad.

Studentboende

Studentboende i Hudiksvall
ANSÖKAN STÄNGD

Utbildningen är framtagen i samarbete med branschen, bland andra:

Relaterat