Systemutvecklare.NET med AI-kompetens

Systemutvecklare .NET med AI-kompetens

Utbildningen ger dig allt du behöver för att vara med och utveckla framtidens IT-system. Kunskap i programmeringsspråket C# och plattformen .NET hamnar i topp över företagens kompetensbehov inom programmeringsspråk. Systemutvecklare .NET är en mycket eftertraktad utbildning och företagen i branschen har ett stort rekry­teringsbehov av yrkesrollen. Du får kompetens inom det snabbväxande teknik­området AI (Artificiell Intelligens) som tillämpas inom allt fler områden idag.

 Ansökan är öppen för sen anmälan !

Terminstider Poäng
2023.09.04 - 2024.01.12 95
2024.01.15 - 2024.07.05 125
2024.08.05 - 2025.01.10 115
2025.01.13 - 2025.04.18 70
Totalt 405

Dator för dina studier:

Du behöver en egen bärbar dator med lägst prestanda:

CPU>=1.6 GHz, 4 eller fler kärnor, 8GB RAM, 256GB SSD, Windows 10

Du behöver också en fungerande kamera till din dator.

 

Preparandutbildning

Vi erbjuder också en behörighetsgivande förutbildning för att du som behöver ska kunna komplettera din behörighet. När du genomgått förutbildningen med godkänt resultat kan du antas till den ordinarie Yh-utbildningen.

 Du behöver först göra en ansökan till utbildningen för att få erbjudande om att gå Preparandutbildningen.

Kunskapsprov

Saknar du de betyg som krävs för att bli behörig till yrkeshögskolan så kan du anmäla dig till behörighetstester i några av de ämnen som krävs för att bli behörig.

Ämnen du kan göra test i :

 

  • Programmering 1
  • Datorteknik 1a
  • Dator- & nätverksteknik 1

Anmäl till kunskapsprov här

 

Läs mer om Yh-utbildning här

 

I utbildningen Systemutvecklare .NET med AI-kompetens kommer du att lära dig programmering inom Microsofts utvecklingsplattform .NET med Visual studio och främst med programmeringsspråket C#. Du kommer också att lära dig webbutveckling, databasen Microsoft SQLServer och agila metoder med SCRUM som fokus.

Upplägget för utbildningen baseras på 3-4 dagars undervisning och handledning i veckan samt självstudier. Utbildaren sänder lektionerna via Teams till våra lokaler i Sundsvall, Hudiksvall och Örnsköldsvik, det går också att delta via Teams hemifrån. Vid examinerande moment t ex tentamen och laborationer är det obligatorisk närvaro på den studieort man tillhör. Lektionerna spelas in och kommer att vara tillgängliga att se vid senare tillfälle. I undervisningen varvas föreläsningar, laborationer och projektuppgifter som utförs enskilt och i grupp.

Ett område som idag växer snabbt är Artificiell Intelligens (AI) med områden som Maskininlärning (ML) och Deep Learning (DL). Arbetsmarknaden efterfrågar alltmer kompetens inom detta område i takt med att tekniken blir mer lättillgänglig och applicerbar i fler tillämpningsområden. Utbildning på plats hos företag ingår, så kallat Lärande i Arbete (LIA). Här får du möjlighet att applicera dina förvärvade kunskaper, färdigheter och kompetenser med målet att få en praktisk yrkeskompetens.

Kursplanen och innehållet i utbildningen är skapat i nära samverkan med företag och andra viktiga aktörer i branschen.

 

 

KURS POÄNG
Objektorienterad programmering med C# och .NET 60
Programmering av databaser och SQLr 25
Projektledning och agila metoder 35
Webbutveckling frontend med HTML5, CSS och Javascript 30
Webbapplikationer i C#, ASP.NET 45
Designmönster och arkitektur 25
AI-komponenter och Machine Learning i MS Azure 25
DevOps 25
LIA (lärande i arbete) 110
Examensarbete 25
Summa Yh-poäng 405

 

Vad kan jag jobba med?

Som Systemutvecklare .NET arbetar du med tekniskt avancerad problemlösning. Du kommer att jobba med programmering och utveckling av databaser eller applikationer. Det är ett kreativt jobb där du ofta är en del av ett utvecklingsteam där kod och test av kod är vanliga arbetsuppgifter. Plattformen .NET är en av de populäraste och du kommer att ha jobbmöjligheter hos de flesta arbetsgivare i IT-branschen.

Vilka företag anställer Systemutvecklare .NET ?

Branschen medverkar till att ta fram utbildningen och samarbetar med Edugrade genom bland annat LIA-platser. I regionen finns en stark efterfrågan på alla kategorier av systemutvecklare. Företag i regionen som rekryterar .NET-utvecklare idag är bland andra Telia, Monitor ERP System, CGI, Softronic, Tieto EVRY.

”Det är ständig brist på .NET-utvecklare”, säger Jonas Lundin på Monitor ERP System. ”Ett första generationsskifte är på gång med många pensionsavgångar. Det innebär nya möjligheter för juniora, nyutexa­minerade personer”, säger Roger Gustavsson på Softronic. ”CGI vill plocka in juniora personer med färska kunskaper direkt från Yrkeshögskoleutbild­ningen” säger Sofia Lindholm på CGI.

För mer information vänligen kontakta:Lillemor Larsson

Utbildningsledare
lillemor.larsson@edugrade.se
+46 73 092 38 14

BEHÖRIGHET/ FÖRKUNSKAPER

Examen från gymnasiet, Komvux, eller motsvarande svensk eller utländsk utbildning. Alternativt praktisk erfarenhet eller annat som ger förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen. Utbildningen kräver särskilda förkunskaper motsvarande gymnasiets kurs Programmering 1 och Matematik 2.

Studieort

Sundsvall, Hudiksvall och Örnsköldsvik

Längd

405 Yh-poäng, 2 år, 83 veckor, varav LIA 22 veckor.

Utbildningsstart

4 september 2023

Pris

Utbildningen är studiemedelsberättigad

Studentboende

Studentboende i Sundsvall
Studentboende i Hudiksvall
Studentboende i Örnsköldsvik
Ansökan Stängd!

Intresseanmälan

Anmäl ditt intresse här.

Relaterat Dokument

Yh Systemutvecklare.NET

Utbildningen är framtagen i samarbete med branschen, bland andra:

Relaterat