Systemutvecklare.NET med AI-kompetens

Systemutvecklare .NET med AI-kompetens

Utbildningen ger dig allt du behöver för att vara med och utveckla framtidens IT-system. Kunskap i programmeringsspråket C# och plattformen .NET hamnar i topp över företagens kompetensbehov inom programmeringsspråk. Systemutvecklare .NET är en mycket eftertraktad utbildning och företagen i branschen har ett stort rekry­teringsbehov av yrkesrollen. Du får kompetens inom det snabbväxande teknik­området AI (Artificiell Intelligens) som tillämpas inom allt fler områden idag.

Viktigt att veta innan du skickar in din ansökan »

 

Terminstider 2024-2026 Poäng
2024-09-02 - 2025-01-10 95
2025-01-13 - 2025-06-06 105
2025-08-18 - 2026-01-09 105
2026-01-12 - 2026-05-22 95
Totalt 400

 

UTRUSTNING SOM BEHÖVS FÖR STUDIERNA

För att delta i utbildningen behöver du använda en vanlig dator med internetanslutning och en webbkamera.

Här är våra minimirekommendationer:

  • Windows 10 eller 11
  • MacOS 12 eller senare
  • Ram minne: Minst 8 GB men gärna 16 GB eller mer.
  • HDD: Minst 256 GB (gärna SSD)
  • CPU: Minst 4 kärnor, Intel i5 / Amd Ryzen 5 eller bättre, alternativt Apple M1 eller senare.

  

Behörighetsgivande kurs

Vi erbjuder också en behörighetsgivande kurs för att du som behöver ska kunna komplettera din behörighet. När du genomgått kursen med godkänt resultat, kan du antas till den ordinarie Yh-utbildningen Systemutvecklare.NET med AI-kompetens.

Du behöver först göra en ansökan till Yh-utbildningen för att få erbjudande om att gå den behörighetsgivande kursen.

Läs mer om kursen

 

Kunskapsprov

Saknar du betyg som krävs för att bli behörig till yrkeshögskolan, kan du anmäla dig till ett behörighetstest i det ämne som krävs för att bli behörig till den här utbildningen.

För den här utbildningen behöver du:

  • Programmering 1

Anmäl till kunskapsprov här

 

Läs mer om Yh-utbildning här

 

I utbildningen Systemutvecklare .NET med AI-kompetens kommer du att lära dig programmering inom Microsofts utvecklingsplattform .NET med Visual studio och främst med programmeringsspråket C#. Du kommer också att lära dig webbutveckling, databasen Microsoft SQLServer och agila metoder med SCRUM som fokus.

Upplägget för utbildningen baseras på 2 dagars undervisning och handledning i veckan samt självstudier. Utbildaren sänder lektionerna via Teams till våra lokaler i Sundsvall, Hudiksvall och Örnsköldsvik, det går också att delta via Teams hemifrån. Vid examinerande moment t ex tentamen och laborationer är det obligatorisk närvaro på den studieort man tillhör. Lektionerna spelas in och kommer att vara tillgängliga att se vid senare tillfälle. I undervisningen varvas föreläsningar, laborationer och projektuppgifter som utförs enskilt och i grupp.

Ett område som idag växer snabbt är Artificiell Intelligens (AI) med områden som Maskininlärning (ML) och Deep Learning (DL). Arbetsmarknaden efterfrågar alltmer kompetens inom detta område i takt med att tekniken blir mer lättillgänglig och applicerbar i fler tillämpningsområden. Utbildning på plats hos företag ingår, så kallat Lärande i Arbete (LIA). Här får du möjlighet att applicera dina förvärvade kunskaper, färdigheter och kompetenser med målet att få en praktisk yrkeskompetens.

Engelska språket är ständigt förekommande i yrkesrollens utövande. Många av de facktermer som är vanligt förekommande är på engelska.

Kursplanen och innehållet i utbildningen är skapat i nära samverkan med företag och andra viktiga aktörer i branschen.

 

 

KURS POÄNG
Objektorienterad programmering med C# och .NET 60
Databaser 25
Projektledning och agila metoder 35
Webbutveckling frontend med HTML5, CSS och Javascript 40
Webbapplikationer i C#, ASP.NET 40
Designmönster och arkitektur 20
AI-komponenter och Machine Learning i MS Azure 20
DevOps 25
LIA (lärande i arbete) 110
Examensarbete 25
Summa Yh-poäng 400

 

Vad kan jag jobba med?

Som Systemutvecklare .NET arbetar du med tekniskt avancerad problemlösning. Du kommer att jobba med programmering och utveckling av databaser eller applikationer. Det är ett kreativt jobb där du ofta är en del av ett utvecklingsteam där kod och test av kod är vanliga arbetsuppgifter. Plattformen .NET är en av de populäraste och du kommer att ha jobbmöjligheter hos de flesta arbetsgivare i IT-branschen.

Vilka företag anställer Systemutvecklare .NET ?

Branschen medverkar till att ta fram utbildningen och samarbetar med Edugrade genom bland annat LIA-platser. I regionen finns en stark efterfrågan på alla kategorier av systemutvecklare. Företag i regionen som rekryterar .NET-utvecklare idag är bland andra Telia, Monitor ERP System, CGI, Softronic, Tieto EVRY. Branschorganisationen IT & Telekomföretagen larmar om en enorm brist på personal inom IT- och telekombranscherna med ett bedömt rekryteringsbehov på uppemot 70 000 personer år 2024 i Sverige.

”Det är ständig brist på .NET-utvecklare”, säger Jonas Lundin på Monitor ERP System. ”Ett första generationsskifte är på gång med många pensionsavgångar. Det innebär nya möjligheter för juniora, nyutexa­minerade personer”, säger Roger Gustavsson på Softronic. ”CGI vill plocka in juniora personer med färska kunskaper direkt från Yrkeshögskoleutbild­ningen” säger Sofia Lindholm på CGI.

För mer information vänligen kontakta:Jessica Niord

Utbildningsledare
jessica.niord@edugrade.se
+46 79 585 54 41

BEHÖRIGHET/ FÖRKUNSKAPER

Examen från gymnasiet, Komvux, eller motsvarande svensk eller utländsk utbildning. Utbildningen kräver även särskilda förkunskaper motsvarande gymnasiets kurs Engelska 6, Programmering 1 samt Matematik 2. Alternativt praktisk erfarenhet eller annat som ger förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen.

Studieort

Sundsvall, Hudiksvall och Örnsköldsvik

Längd

400 Yh-poäng, 2 år, 80 veckor, varav LIA 22 veckor.

Utbildningsstart

2 september 2024

Ansökningstid

Ansökan är stängd

Pris

Utbildningen är studiemedelsberättigad

Studentboende

Studentboende i Sundsvall
Studentboende i Hudiksvall
Studentboende i Örnsköldsvik
Ansökan är stängd

Intresseanmälan

Anmäl ditt intresse här.

Relaterat Dokument

Yh Systemutvecklare.NET

Utbildningen är framtagen i samarbete med branschen, bland andra:

Relaterat